YB KESAVAN TIDAK AKAN LOMPAT PARTI

Dicatat oleh MisbahulMunir Thursday, June 17, 2010


"Alhamdulillah, saya selamat dari syaitan BN. Saya sanggup korbankan nyawa demi mempertahankan maruah dan harga diri pengundi HM...lawan tetap lawan".

Itu adalah jawapan YB Kesavan (K7)melalui mesej kepada saya setelah dihubungi berikutan dengan desas desus kononnya beliau akan turut melompat menyertai BN. Beberapa rakan dan wartawan cuba menghubungi beliau melalui hp tetapi tidak diangkat,ini menggusarkan penyokong-penyokong PR sehingga timbul tandatanya ?

Ternyata telahan tersebut meleset, K7 sengaja menutup hpnya, kebelakangan ini beliau sering dihubungi oleh syaitan-syaitan BN (bahasa K7) dan beberapa orang yang tidak dikenali memujuk supaya beliau mengikut jejak langkah adun Malim Nawar.

Saya sedikitpun tidak percaya dengan khabar angin ini. K7 seorang yang berprinsip dan sangat tegas dengan prinsip yang dipegangnya. Beliau juga di antara yang menerima tawaran puluhan juta dari beberapa orang BN, antara yang pernah menghubungi katanya adalah Ezam Mohd Noor sendiri dan orang-orang Zahid. Semua tawaran dan pujukan ditolak dengan prinsipnya yang dipegang kukuh.

Ceramahnya sering menggegar, setiap hujjah disertai dengan petikan terjemahan al Quran, kadang-kadang dia baca petikan al quran tersebut, hadis-hadis nabi dan ungkapan-ungkapan dalam bahasa Arab. Saya sentiasa berdoa semuga K7 diberi hidayah oleh Allah swt dan menjadi saudara mukmin kepada kita semua.

Orang yang ada prinsip sekalipun belum beriman kepada Allah swt tidak mudah goyah dengan tawaran berjuta-juta apatah lagi dengan pujuk rayu.

About Me

My photo
Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Perak, YDP Kawasan Bagan Datoh, Setiausaha Lajnah Penerangan & Dakwah PAS Pusat Naib Presiden Yayasan Amal Malaysia

Ahlan wa Sahlan

Selamat berkunjung ke blog saya ini. Diharapkan blog ini akan menjadi satu saluran untuk menyatakan yang benar dan tepat tentang kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Perak bagi menjawab segalan tohmahan oleh musuh-musuh yang sentiasa mahu memesongkan kepercayaan rakyat dan bertujuan jahat.

Sebagai Setiausaha Politik kepada MB Perak, saya mengharapkan dapat berkongsi maklumat dan mendapat feedback berguna dari para pengunjung sekalian.Terima kasih
    Ruku'lah Bersama-sama Orang Yang Ruku' - Bukan Merokok!