LIPUTAN HIMPUNAN RAKYAT PERAK BERSAMA YAB MB & PIMPINAN PAKATAN RAKYAT

Dicatat oleh MisbahulMunir Monday, February 9, 2009

Kediaman rasmi MB mula didatangi orang ramai sejak awal pagi, begitulah setiap hari. Mereka berkunjungan ke rumah MB untuk menyatakan sokongan moral dan simpati terhadap MB dan Kerajaan Pakatan Rakyat. Mereka datang dari pelusuk negeri dan negara. Orang ramai yang berada di kediaman MB diprogramkan dengan solat waktu berjamaah, solat Sunat Hajat, bacaan Yaasin, tazkirah, qiyamullail dan sebagainya.

Selepas Asar, halaman rumah MB mula dibanjiri orang ramai, kerana pada sebelah malamnya dianjurkan Himpunan Rakyat bersama Pimpinan Pakatan Rakyat dan YAB MB Perak. Tetamu yang menyampaikan ucapan malam tadi ialah YB Datuk Seri Anwar Ibrahim, YB Datuk Seri Tuan Guru Hj Abdul Awang, YB Dr. Tan Siew Giau dan Tn Hj Azmi Abd Hamid dari Yayasan Amal.

Puluhan ribu rakyat memenuhi halaman rumah MB, 3 skrin besar dipasang di beberapa sudut strategi bagi membolehkan orang ramai mengikuti ceramah dan penjelasan isu-isu politik yang berlaku di Perak. Kutipan derma yang berjaya dikutip ialah 13,000.00.

Semua penceramah mengupas isu semasa mengikut pandangan masing-masing. Ternyata, isu ini berjaya menghimpunkan lapisan masyarakat Melayu, Cina, India dan Wanita UMNO. Mereka menuntut supaya MB kekal mendiami kediaman rasmi sementara menunggu proses undang-undang.

Alhamdulillah, program yang dianjurkan mendapat kerjasama yang baik dari semua lapisan masyarakat.

About Me

My photo
Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Perak, YDP Kawasan Bagan Datoh, Setiausaha Lajnah Penerangan & Dakwah PAS Pusat Naib Presiden Yayasan Amal Malaysia

Ahlan wa Sahlan

Selamat berkunjung ke blog saya ini. Diharapkan blog ini akan menjadi satu saluran untuk menyatakan yang benar dan tepat tentang kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Perak bagi menjawab segalan tohmahan oleh musuh-musuh yang sentiasa mahu memesongkan kepercayaan rakyat dan bertujuan jahat.

Sebagai Setiausaha Politik kepada MB Perak, saya mengharapkan dapat berkongsi maklumat dan mendapat feedback berguna dari para pengunjung sekalian.Terima kasih
    Ruku'lah Bersama-sama Orang Yang Ruku' - Bukan Merokok!