Wartawan & Orang Ramai Hampa, Hj Nizar Tidak Jadi Mengadap Tuanku

Dicatat oleh MisbahulMunir Wednesday, March 11, 2009

Istana Kinta semalam dipenuhi dengan para wartawan, orang ramai dan tidak ketinggalan pasukan keselamatan. Jalan menuju ke Istana ditutup oleh trafik. Para watawan ingin membuat liputan dan berita hasil pertemuan Dato' Seri Hj Nizar yang kononnya mengadap Tuanku Sultan Azlan bagi mempersembahkan usul-usul yang diluluskan oleh Sidang DUN Tergempar di bawah pokok. Orang ramai pula ingin mengetahui perkembangan seterusnya hasil pertemuan antara Hj Nizar dengan Tuanku. Pasukan Keselamatan pula, biasa le, nak jaga keselamatan yang akhirnya menyusahkan pengguna jalan raya.

Sebenarnya mereka semua salah faham, Hj Nizar buat kenyataan kemungkinan yang paling cepat dan terdekat untuk beliau mengadap Tuanku hari Selasa. Kenyataan ini difahami yang Hj Nizar akan mengadap Tuanku pada pagi Selasa, tanpa mendapat pejelasan dan maklumat yang tepat, mereka terus beramai-ramai ke Istana Kinta untuk membuat liputan, laporan dan berita. Ramai yang menelepon saya bertanya perkembangan ini. Saya menjelaskan Dato' Seri ada dirumah, tengahari nanti akan ke Parit Buntar, beliau tidak mengadap Tuanku hari ini. Ada wartawan yang tidak percaya, kononnya kami menyembunyikan pertemuan ini. Saya beritahu, kalau kami nak sembunyikan mengapa pula Hj Nizar buat kenyataan akan mengadap Tuanku. Mengadap Tuanku tidak semesti hari Selasa, paling cepat dan terdekat mungkin hari Selasa, boleh jadi juga hari-hari yang lain, semuanya terpulang kepada Tuanku, bila baginda perkenan untuk menerima mengadap.

About Me

My photo
Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Perak, YDP Kawasan Bagan Datoh, Setiausaha Lajnah Penerangan & Dakwah PAS Pusat Naib Presiden Yayasan Amal Malaysia

Ahlan wa Sahlan

Selamat berkunjung ke blog saya ini. Diharapkan blog ini akan menjadi satu saluran untuk menyatakan yang benar dan tepat tentang kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Perak bagi menjawab segalan tohmahan oleh musuh-musuh yang sentiasa mahu memesongkan kepercayaan rakyat dan bertujuan jahat.

Sebagai Setiausaha Politik kepada MB Perak, saya mengharapkan dapat berkongsi maklumat dan mendapat feedback berguna dari para pengunjung sekalian.Terima kasih
    Ruku'lah Bersama-sama Orang Yang Ruku' - Bukan Merokok!