POLIS CUBA GAGALKAN PELANCARAN PUASA SUNAT & MOGOK LAPAR

Dicatat oleh MisbahulMunir Tuesday, May 26, 2009

Pasukan Polis dab FRU cuba menggagalkan pelancaran Puasa Sunat & Mogok Lapar di perkarangan Kedai Kopi berhampiran pejabat DAP. Polis dan Penguatkuasa Majlis Bandararaya Ipoh cuba merobohkan khemah yang didirikan, pagi tadi lima orang petugas PR yang sedang menyiapkan peralatan PA. System telah ditangkap oleh pihak polis. Dato' Seri Hj Nizar yang mahu bersalaman dengan orang ramai dan juga bersalaman dengan pegawai-pegawai polis dan FRU cuba dihalang oleh pihak polis. Akhirnya pelancaran diadakan dibangunan DAP.

Tindakan tidak berdemokrasi pihak polis tidak melemahkan semangat PR, pelancaran tetap diteruskan dengan ucapan-ucapan penuh bertenaga dari pimpinan PR termasuk ucapan Dato' Seri Hj Nizar. Dalam pelancaran tersebut seorang individu bukan politik Ir Koon Yew Yinn telah menyumbang sebanyak dua ratus ribu kepada PR Perak. Beliau mewakili rakyat yang tidak terlibat dengan aktiviti kepartian tetapi bersimpati dengan perjuangan PR yang menuntut keadilan untuk rakyat.

Selepas pelancaran beberapa ADUN dan seorang ahli Parlimen telah ditahan polis, beberapa petugas PR juga turut ditangkap. Mereka ditahan dalam perjalanan menuju ke tempat parking kereta masing-masing. ADUN yang ditangkap ialah YB Sivakumar (Speaker), YB Keshvinder Singh, YB Lim Pek Her dan YB Kulasegaran. Mereka ditahan di IPD, Ipoh.

Orang ramai yang menyaksikan peristiwa itu mengeluh, masing-masing mengecam pihak polis, "berkumpul cara aman tidak boleh, pakai baju hitam tidak boleh, demontrasi tidak boleh, makan minum dikedai kopi tidak boleh, sekarang tidak mahu makan seharian pun tidak boleh," kedengaran keluhan orang ramai yang tidak puas hati di atas tindakan pihak polis yang mengganggu pelancaran puasa sunat dan mogok lapar oleh PR.

About Me

My photo
Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Perak, YDP Kawasan Bagan Datoh, Setiausaha Lajnah Penerangan & Dakwah PAS Pusat Naib Presiden Yayasan Amal Malaysia

Ahlan wa Sahlan

Selamat berkunjung ke blog saya ini. Diharapkan blog ini akan menjadi satu saluran untuk menyatakan yang benar dan tepat tentang kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Perak bagi menjawab segalan tohmahan oleh musuh-musuh yang sentiasa mahu memesongkan kepercayaan rakyat dan bertujuan jahat.

Sebagai Setiausaha Politik kepada MB Perak, saya mengharapkan dapat berkongsi maklumat dan mendapat feedback berguna dari para pengunjung sekalian.Terima kasih
    Ruku'lah Bersama-sama Orang Yang Ruku' - Bukan Merokok!