UNSUR SYIRIK DIGUNA DI DEWAN PERSIDANGAN DUN PERAK

Dicatat oleh MisbahulMunir Monday, May 4, 2009

1.Semalam kira-kira pukul 9 malam saya mendapat panggilan telefon daripada seorang pegawai kerajaan dari pejabat SUK.Kira-kira pukul 11 malam seorang lagi pegawai kerajaan melaporkan perkara yang sama melalui SMS.Berita gempar!!!!

2.Seorang tok bomoh yang didatangkan khas dari Selangor telah dibawa oleh salah seorang wakil rakyat UMNO yang juga EXCO kerajaan negeri Perak kedalam bilik persidangan DUN Perak.Tempat tumpuan khas adalah kerusi SPEAKER.Ada kakitangan DUN yang melaporkan keadaan susunan kerusi yang kelam kabut selepas ditinggalkan oleh bomoh tersebut.

3.Kejadian tersebut berlaku ketika seluruh kakitangan SUK menghadiri perhimpunan bulanan di dalam dewan Banquet.Allah maha besar.Ada juga kakitangan yang ternampak kejadian tersebut dan atas rasa tanggungjawab imannya melaporkan kejadian KURAFAT tersebut.

4.Persoalannya kerja KURAFAT ini adakah direstui oleh MB kudeta Dr.Zambry?Kalau tanpa pengetahuan beliau EXCO tersebut mestilah disiasat dan dipecat.Kalau pula dilakukan atas arahan Dr.Zambry maka wajarlah Sultan sebagai ketua agama memecat beliau.

5.Persoalan seterusnya , bagaimana mungkin keselamatan kompleks SUK yang dibawah pentadbiran SUK Dato' Rahman Hasyim begitu mudah diceroboh.Dimana CCTV , dimana pengawal?Atau memang Dato' SUK pun tahu dan merestuinya.Mengambil kira sikap permusuhan dan kebencian beliau yang mendalam terhadap MB Nizar dan ADUN-ADUN Pakatan Rakyat.

6.Pada 3/3 ADUN-ADUN dilarang memasuki kompleks DUN dengan seluruh kekuatan polis.Tiba-tiba semalam orang yang tiada kena mengena dengan DUN (Tok Bomoh) dialu-alukan kehadirannya.

Dipetik dari blog peraknangis.blogspot.com

About Me

My photo
Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Perak, YDP Kawasan Bagan Datoh, Setiausaha Lajnah Penerangan & Dakwah PAS Pusat Naib Presiden Yayasan Amal Malaysia

Ahlan wa Sahlan

Selamat berkunjung ke blog saya ini. Diharapkan blog ini akan menjadi satu saluran untuk menyatakan yang benar dan tepat tentang kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Perak bagi menjawab segalan tohmahan oleh musuh-musuh yang sentiasa mahu memesongkan kepercayaan rakyat dan bertujuan jahat.

Sebagai Setiausaha Politik kepada MB Perak, saya mengharapkan dapat berkongsi maklumat dan mendapat feedback berguna dari para pengunjung sekalian.Terima kasih
    Ruku'lah Bersama-sama Orang Yang Ruku' - Bukan Merokok!