MUKTAMAR PEMUDA MENERIMA TETAMU KEHORMAT DARI HAMAS PALESTIN

Dicatat oleh MisbahulMunir Thursday, June 4, 2009

Muktamar Pemuda dikejutkan dengan kunjungan hormat tetamu agung PAS dari Hamas Palestin iaitu Dr. Marwan Abu Ras, Ahli Parlimen Palestin dari Hamas dan Syeikh Mahmud Siyam, Bekas Imam Masjid Al Aqsa dan juga bekas Reaktor Uni. Islam Ghaza. Mereka diberi penghormatan dengan menyampaikan ucapan dalam Muktamar tersebut.

Dalam ucapan tersebut, Dr. Marwan menceritakan perjuangan dan penderitaan rakyat Palestin yang dizalimi oleh Yahudi Israel Laknatullah, dan bagaimana semangatnya rakyat Palestin yang menentang pencerobohan Yahudi walaupun mereka tidak dilengkapi dengan senjata.Dr. Marwan mengajak pemuda-pemuda Islam PAS bersimpati dengan perjuangan rakyat Palestin dengan menggunakan apa sahaja cara bagi menyalurkan bantuan. Dr. Marwan turut menceritakan bagaimana rumah-rumah tempat kediaman rakyat Palestin, bangunan-bangunan termasuk sekolah dan hospital yang dibom hingga hancur oleh Yahudi Israel.

Dr. Marwan mengucapkan penghargaan terima kasih kepada umat Islam Malaysia khususnya PAS yang banyak membantu perjuangan umat Islam Palestin.

Dalam kunjungan tersebut, Dr. Marwan telah menerima sumbangan derma RM 19,000 yang berjaya dikutip oleh pemuda-pemuda PAS negeri Perak.

About Me

My photo
Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Perak, YDP Kawasan Bagan Datoh, Setiausaha Lajnah Penerangan & Dakwah PAS Pusat Naib Presiden Yayasan Amal Malaysia

Ahlan wa Sahlan

Selamat berkunjung ke blog saya ini. Diharapkan blog ini akan menjadi satu saluran untuk menyatakan yang benar dan tepat tentang kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Perak bagi menjawab segalan tohmahan oleh musuh-musuh yang sentiasa mahu memesongkan kepercayaan rakyat dan bertujuan jahat.

Sebagai Setiausaha Politik kepada MB Perak, saya mengharapkan dapat berkongsi maklumat dan mendapat feedback berguna dari para pengunjung sekalian.Terima kasih
    Ruku'lah Bersama-sama Orang Yang Ruku' - Bukan Merokok!