BERKEMPEN DI PRK SIBU

Dicatat oleh MisbahulMunir Wednesday, May 12, 2010

Suasana kempen di Sibu semakin rancak dan panas, ceramah-ceramah PR benar-benar kepada sasaran yang sebenar. Tempat-tempat awam seperti gerai-gerai menjadi tumpuan kempen PR.

Malam tadi, YB Hj Nizar, saya, YB Senator Mumtaz Nawi, beberapa pimpinan Angkatan Muda Keadilan berceramah di gerai Idaman cafe.

Salah seorang pengusaha gerai dengan berani membenarkan PR berceramah di ruang gerainya walaupun diugut dan ditakut-takutkan oleh petugas BN sehari dua sebelum program berjalan.Keberanian dan semangatnya mengatasi
segala ugutan dan ancaman BN.

BN juga menganjurkan ceramah yang sama di
gerai bertentangan, tapi dibantah oleh Pasukan
Pemantau SPR kerana tidak ada permit.
Akhirnya BN tidak berjaya berceramah di situ.

Para pengunjung menunggu ceramah sehingga selesai, tidak ada yang berganjak. Ini menunjukkan mereka berminat mendengar ceramah PR yang sebelum ini mereka jarang mendengar ceramah-ceramah seumpama ini.

Menariknya semua petugas dan penyokong BN
yang berkumpul sejak awal lagi tidak berganjak, mereka turut mendengar ceramah dari PR.

Selepas ceramah kami bersalam-salaman dengan
para pengunjung yang rata-rata berpuas hati
dengan penerangan kami dalam menjawab semua tohmahan dan fitnah BN. Mereka memberi isyarat bagus sebagai tanda sokongan kepada PR.

Kami turut bersalam-salaman dengan para petugas dan penyokong BN.

Sebelah petang, YB Hj Nizar sempat menyaksikan pertandingan Futsal dan menyampaikan hadiah kepada para pemenang.

Dalam ucapan ringkas, YB Hj Nizar sempat
berpesan dan merayu para pemain supaya
mengingatkan ahli keluarga untuk mengundi calon DAP dalam PRK nanti.

About Me

My photo
Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Perak, YDP Kawasan Bagan Datoh, Setiausaha Lajnah Penerangan & Dakwah PAS Pusat Naib Presiden Yayasan Amal Malaysia

Ahlan wa Sahlan

Selamat berkunjung ke blog saya ini. Diharapkan blog ini akan menjadi satu saluran untuk menyatakan yang benar dan tepat tentang kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Perak bagi menjawab segalan tohmahan oleh musuh-musuh yang sentiasa mahu memesongkan kepercayaan rakyat dan bertujuan jahat.

Sebagai Setiausaha Politik kepada MB Perak, saya mengharapkan dapat berkongsi maklumat dan mendapat feedback berguna dari para pengunjung sekalian.Terima kasih
    Ruku'lah Bersama-sama Orang Yang Ruku' - Bukan Merokok!