HIMPUNAN HIJAU KE 2 DI TELUK INTAN

Dicatat oleh MisbahulMunir Tuesday, July 24, 2012

Himpunan Hijau ke 2 akan diadakan sempena Sambutan Badr Al Kubra PAS Negeri Perak yang akan diadakan di Kg. Bahagia, Teluk Intan pada 05 Ogos 2012 bersamaan 16 Ramadhan.

Tarikh tersebut dipilih sempena malam nuzul Quran dan keesokannya pula tarik Perang Badar.

 YB Datuk Seri Tuan Guru Hj Abdul Hadi Awang akan turun dalam program tersebut. Program yang lebih bersifat menaikkan semangat  dan momentum kepada ahli dan pendokong PAS dijangka dihadiri ribuan penyokong PAS seluruh Perak khususnya sebelah Selatan. 

Pada program tersebut juga beberapa bekas pegawai kerajaan akan membuat pengisytiharan menyertai PAS di hadapan Tuan Guru dan orang ramai.  

Program bermula buka puasa, dikuti solat fardhu Maghrib, Isya dan Solat Sunat Tarawih. Datuk Seri Presiden pula akan menyampaikan amanatnya kepada seluruh rakyat Perak yang hadir selepas Solat Sunat Tarawih. Turut juga akan menyampaikan ucapan malam itu ialah YB Datuk Seri Ir Hj Nizar dan PJ Perak.


Setiap tahun PAS Perak malahan PAS Pusat anjurkan majlis memperingati Perang Badar dengan tujuan mengambil semangat perjuangan para sahabat yang berjaya menghancurkan musuh Islam yang kuantitinya lebih ramai. Semangat inilah yang perlu diambil, dengan jumlah yang minoriti tetapi berbekalkan iman, jihad, pengorbanan dan ukhuwah berjaya menewaskan jumlah musuh yang jauh lebih ramai dan siap dengan perlengkapan senjata.

Orang ramai tidak wajar melepaskan peluang untuk berbuka puasa bersama Presiden dan seterusnya mendengar amanatnya.

About Me

My photo
Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Perak, YDP Kawasan Bagan Datoh, Setiausaha Lajnah Penerangan & Dakwah PAS Pusat Naib Presiden Yayasan Amal Malaysia

Ahlan wa Sahlan

Selamat berkunjung ke blog saya ini. Diharapkan blog ini akan menjadi satu saluran untuk menyatakan yang benar dan tepat tentang kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Perak bagi menjawab segalan tohmahan oleh musuh-musuh yang sentiasa mahu memesongkan kepercayaan rakyat dan bertujuan jahat.

Sebagai Setiausaha Politik kepada MB Perak, saya mengharapkan dapat berkongsi maklumat dan mendapat feedback berguna dari para pengunjung sekalian.Terima kasih
    Ruku'lah Bersama-sama Orang Yang Ruku' - Bukan Merokok!