Wartawan bekas banduan memeluk Islam

Dicatat oleh MisbahulMunir Tuesday, October 28, 2008


Wartawan wanita yang pernah ditahan di Penjara Afhganistan oleh Taliban, turut menyampaikan ucapan, yang mengajak dunia Islam yang dikepalai oleh Gerakan Islam supaya bangkit menerajui perubahan dgn menolak hegemoni barat.

Masyarakat Barat telah menggambarkan kononnya wartawan tersebut diberikan layanan buruk sepanjang dalam tahanan ; tetapi apabila keluar penjara, wartawan tersebut telah bercerita yang sebaliknya.

Beliau telah menceritakan bagaimana ia dilayan dengan baik dan sempat diceritakan kepadanya tentang Islam lalu memeluk agama Islam tidak berapa lama kemudian.

Beliau merupakan antara tokoh-tokoh yang di jemput hadir ke Ijtima’ tersebut. Antara tokoh-tokoh yang menjadi tetamu Ijtima' tersebut iala Rashid Ghanosi , pemimpin ikhwan Tunisia yg kini dalam buangan di UK, Syeikh Mahmud Siyam , Bekas Imam Masjid Al Aqsa, Syeikh Hamam Said ,Pemimpin Ikhwan Jordan, Syeikh Maulavi Janbaz , Pemimpin Mujahidin Afghanistan dan lain-lain lagi.

About Me

My photo
Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Perak, YDP Kawasan Bagan Datoh, Setiausaha Lajnah Penerangan & Dakwah PAS Pusat Naib Presiden Yayasan Amal Malaysia

Ahlan wa Sahlan

Selamat berkunjung ke blog saya ini. Diharapkan blog ini akan menjadi satu saluran untuk menyatakan yang benar dan tepat tentang kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Perak bagi menjawab segalan tohmahan oleh musuh-musuh yang sentiasa mahu memesongkan kepercayaan rakyat dan bertujuan jahat.

Sebagai Setiausaha Politik kepada MB Perak, saya mengharapkan dapat berkongsi maklumat dan mendapat feedback berguna dari para pengunjung sekalian.Terima kasih
    Ruku'lah Bersama-sama Orang Yang Ruku' - Bukan Merokok!