JELAJAH YAB MB HJ NIZAR DI BAGAN DATOH

Dicatat oleh MisbahulMunir Thursday, February 19, 2009

Selepas menghadiri sidang di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur dalam kes yang difailkan oleh beliau terhadap Dr Zambry Abd Kadir, Hj Nizar terus bergegas menuju ke Bagan Datoh Perak untuk bertemu rakyat dalam siri jelajahnya ke seluruh negeri. Program bermula jam 2.30 petang di Pusat Khidmat ADUN Hutan Melintang.

Dalam program tersebut, Dato' Seri Hj Nizar telah menyampaikan taklimat tertutup kepada seluruh ketua-ketua kampung Bagan Datoh. Selepas itu, Hj Nizar menghadiri jamuan teh bersama rakyat di Parit 1, Sungai Sumun. Beliau juga sempat singgah bertemu rakyat di pasar malam Batu 20 dalam perjalanan ke Bagan Sungai Tiang Baroh dalam majlis yang dianjurkan oleh masyarakat Cina. Kehadiran orang ramai di kedua-dua program membuktikan rakyat begitu sayang kepadanya dan tetap mengiktiraf Hj Nizar sebagai Menteri Besar yang sah.

Sementara menunggu program ceramah di Dewan Cina, Hutan Melintang, beliau telah menyampaikan Kuliah Maghrib di Surau Kg. Sungai Betul. Kemuncak program ialah Ceramah Perdana di Dewan Cina Hutan melintang dengan ribuan orang ramai menghadirinya. Seluruh lapisan masyarakat dari berbilang kaum telah membanjiri dewan tersebut dan melaungkan slogan-slogan menyokong Hj Nizar sebagai Menteri Besar Perak yang sah. Turut hadir dalam program tersebut ialah adun-adun Pakatan Rakyat, iaitu YB Anuar Sudin, YB Kesavan, YB Chan Lee Kang dan pemimpin Pakatan Rakyat Bagan Datoh.

About Me

My photo
Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Perak, YDP Kawasan Bagan Datoh, Setiausaha Lajnah Penerangan & Dakwah PAS Pusat Naib Presiden Yayasan Amal Malaysia

Ahlan wa Sahlan

Selamat berkunjung ke blog saya ini. Diharapkan blog ini akan menjadi satu saluran untuk menyatakan yang benar dan tepat tentang kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Perak bagi menjawab segalan tohmahan oleh musuh-musuh yang sentiasa mahu memesongkan kepercayaan rakyat dan bertujuan jahat.

Sebagai Setiausaha Politik kepada MB Perak, saya mengharapkan dapat berkongsi maklumat dan mendapat feedback berguna dari para pengunjung sekalian.Terima kasih
    Ruku'lah Bersama-sama Orang Yang Ruku' - Bukan Merokok!