ZAMBRY DAN ENAM EXCO KERAJAAN BN PERAK DIGANTUNG

Dicatat oleh MisbahulMunir Thursday, February 19, 2009

Datuk Dr Zambry Abdul Kadir yang sebelum ini mempertikaikan kuasa YB Sivakumar sebagai Speaker bagi memanggil dan merujuk beliau dan enam EXCO kepada Jawatankuasa Hak dan Kebebasan DUN akhirnya terpaksa akur dan tampil memberi keterangan kepada Jawatankuasa tersebut.

Selepas menimbang semasak-masaknya akhirnya Jawatankuasa Hak dan Kebebasan DUN telah mengambil keputusan menggantung Datuk Dr Zambry Abdul Kadir sertamerta dan dilarang daripada menghadiri sesi Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak selama 18 bulan. Sementara enam Anggota Majlis Mesyuarat (Exco) kerajaan negeri digantung selama 12 bulan daripada menghadiri sesi DUN juga berkuatkuasa hari ini.

Speaker DUN Perak V. Sivakumar mengumumkan keputusan itu dalam sidang akhbar yang diadakan selepas selesai mengambil keterangan Zambry dan enam exco tersebut.

Keputusan ini amat mengejutkan kerana mereka tidak menyangka bidang kuasa Jawatankuasa Hak dan Kebebasan begitu besar, sehingga Datuk Nazeri turut memberi reaksi dengan mengatakan tindakan Speaker sebagai satu komedi.

Kita tunggu jelah apa yang seterusnya nanti.

About Me

My photo
Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Perak, YDP Kawasan Bagan Datoh, Setiausaha Lajnah Penerangan & Dakwah PAS Pusat Naib Presiden Yayasan Amal Malaysia

Ahlan wa Sahlan

Selamat berkunjung ke blog saya ini. Diharapkan blog ini akan menjadi satu saluran untuk menyatakan yang benar dan tepat tentang kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Perak bagi menjawab segalan tohmahan oleh musuh-musuh yang sentiasa mahu memesongkan kepercayaan rakyat dan bertujuan jahat.

Sebagai Setiausaha Politik kepada MB Perak, saya mengharapkan dapat berkongsi maklumat dan mendapat feedback berguna dari para pengunjung sekalian.Terima kasih
    Ruku'lah Bersama-sama Orang Yang Ruku' - Bukan Merokok!