RIBUAN RAKYAT BERKUMPUL DI KEDIAMAN MB

Dicatat oleh MisbahulMunir Friday, February 6, 2009

10 Ribu rakyat Solat Hajat dan Bermunajat

Lebih 10 ribu rakyat berbilang kaum berkumpul di kediaman MB mulai Maghrib lagi. Yang Muslim telah menunakan Solat Maghrib berjamaah serta menunaikan Solat Hajat dan Munajat memohon kepada Allah swt. agar Kerajaan Pakatan Rakyat diselamatkan dari angkara jahat UMNO BN. Munajat yang dipimpin oleh Al Fadhil Ustaz Mustapha Shaari (AJK Dewan Ulama PAS Perak) cukup menusuk qalbu, sehingga ramai yang menitis air mata dan ada juga yang teresak-esak. Dewan persidangan di kediaman MB penuh sesak sehingga melimpah keluar. Rakyat datang dari pelusuk negeri Perak dan luar Perak.

Selepas Solat Isya' beberapa ADUN dan pimpinan Pakatan Rakyat telah menyampaikan ucapan termasuk YAB MB Perak. Ucapan-ucapan mereka membakar semangat bagi mempertahankan Kerajaan Pakatan Rakyat Perak.


ADUN-ADUN PAKATAN RAKYAT BOIKOT MAJLIS ANGKAT SUMPAH MENTERI BESAR BARU (HARAM)

Dalam mesyuarat ADUN-ADUN Pakatan Rakyat di kediaman MB, mereka bersetuju untuk memboikot majlis angkat sumpah Menteri Besar haram yang akan berlangsung di Istana Iskandariyyah, Kuala Kangsar. Langkah ini diambil sebagai tanda tidak mengiktiraf Menteri Besar dan Kerajaan Baru BN yang jelas bercanggah dengan peruntukan yang terdapat dalam Undang-undang Tubuh Negeri Perak.

Pada pagi ini, YAB MB dan semua EXCO akan ke pejabat SUK sebagaimana biasa walaupun notis telah dikeluarkan oleh SUK supaya mengosongkan pejabat. Mereka tetap akan menjalankan tugas sebagai Menteri Besar dan EXCO.

BANGUNAN PERAK DARUL RIDHUAN PENUH DENGAN PASUKAN KESELAMATAN.

Petang semalam, bangunan Perak Darul Ridhuan telah dikawal begitu rapi oleh Pasukan Polis dan FRU. Anggota keselamatan begitu ramai seolah-olah mengepung sarang penjenayah. Orang ramai tertanya-tanya apa yang akan berlaku di Bangunan Perak Darul Ridhuan.

About Me

My photo
Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Perak, YDP Kawasan Bagan Datoh, Setiausaha Lajnah Penerangan & Dakwah PAS Pusat Naib Presiden Yayasan Amal Malaysia

Ahlan wa Sahlan

Selamat berkunjung ke blog saya ini. Diharapkan blog ini akan menjadi satu saluran untuk menyatakan yang benar dan tepat tentang kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Perak bagi menjawab segalan tohmahan oleh musuh-musuh yang sentiasa mahu memesongkan kepercayaan rakyat dan bertujuan jahat.

Sebagai Setiausaha Politik kepada MB Perak, saya mengharapkan dapat berkongsi maklumat dan mendapat feedback berguna dari para pengunjung sekalian.Terima kasih
    Ruku'lah Bersama-sama Orang Yang Ruku' - Bukan Merokok!