ZAMBRY DAN ENAM EXCO DIBEKUKAN GAJI SERTA MERTA

Dicatat oleh MisbahulMunir Friday, March 27, 2009

Gaji dan elaun MB BN Perak Dato' Dr. Zambry dan enam exconya dibekukan gaji mereka serta merta. Keputusan itu dibuat oleh Jawankuasa Kira-kira Wang (PAC) DUN Perak yang dipengerusikan oleh YB Wong Kah Woh. PAC memberi alasan pembekuan gaji dibekukan dengan alasan perlantikan mereka masih dipertikaikan. Wong berkata, tindakan itu perlu kerana BN telah mengisytiharkan mereka sebagai kerajaan baru sewaktu gabungan DAP, PAS dan PKR mendakwa mereka masih kerajaan sah.

"Keputusan ini akan dimaklumkan kepada semua bahagian terbabit untuk pelaksanaan dan kami memberi amaran kepada kakitangan kerajaan berkenaan agar mematuhi arahan ini bagi mengelak mereka dikenakan tindakan," beliau berkata demikian dalam sidang akhbar yang diadakan.

Turut diambil tindakan oleh PAC ialah empat penasihat MB yang bertaraf EXCO yang diputuskan sebagai tidak sah. Sehubungan dengan itu juga, PAC mengarahkan Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Dr Abdul Rahman Hashim mengambil tindakan agar pejabat yang digunakan oleh empat penasihat tersebut dikosongkan dan semua kemudahan kepada mereka ditarik balik.

About Me

My photo
Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Perak, YDP Kawasan Bagan Datoh, Setiausaha Lajnah Penerangan & Dakwah PAS Pusat Naib Presiden Yayasan Amal Malaysia

Ahlan wa Sahlan

Selamat berkunjung ke blog saya ini. Diharapkan blog ini akan menjadi satu saluran untuk menyatakan yang benar dan tepat tentang kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Perak bagi menjawab segalan tohmahan oleh musuh-musuh yang sentiasa mahu memesongkan kepercayaan rakyat dan bertujuan jahat.

Sebagai Setiausaha Politik kepada MB Perak, saya mengharapkan dapat berkongsi maklumat dan mendapat feedback berguna dari para pengunjung sekalian.Terima kasih
    Ruku'lah Bersama-sama Orang Yang Ruku' - Bukan Merokok!