MAT SABU PULA DITAHAN POLIS

Dicatat oleh MisbahulMunir Wednesday, May 6, 2009

Mat Sabu menyusuli Wong Chin Huat, Jurucakap Bersih yang ditahan oleh polis semalam. Mat Sabu ditahan polis ketika minum di Restoran Haslam, Jalan Pahang jam 3.15 petang. Dalam kejadian tersebut, Mat Sabu bersama YB Salehuddin Ayob dan beberapa yang lain sedang minum di restoran tersebut.

Sebaik sahaja mereka keluar dari restoran, lebih kurang 10 orang anggota polis terus menahan Mat Sabu tanpa menunjukkan waran dan juga tidak memperkenalkan diri. Mereka membuat tangkapan dengan cara yang kasar dan biadab.

Penangkapan itu boleh jadi ada kaitan dengan isu perhimpunan esok sempena sidang DUN Perak. Mengikut sumber kemungkinan ada lagi pimpinan PR akan turut ditangkap. Sehingga sekarang, tidak ada yang tahu di balai polis mana Mat Sabu ditahan. Tangkapan tersebut adalah dalam usaha menggagalkan perhimpunan yang dianjurkan oleh BERSIH.

About Me

My photo
Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Perak, YDP Kawasan Bagan Datoh, Setiausaha Lajnah Penerangan & Dakwah PAS Pusat Naib Presiden Yayasan Amal Malaysia

Ahlan wa Sahlan

Selamat berkunjung ke blog saya ini. Diharapkan blog ini akan menjadi satu saluran untuk menyatakan yang benar dan tepat tentang kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Perak bagi menjawab segalan tohmahan oleh musuh-musuh yang sentiasa mahu memesongkan kepercayaan rakyat dan bertujuan jahat.

Sebagai Setiausaha Politik kepada MB Perak, saya mengharapkan dapat berkongsi maklumat dan mendapat feedback berguna dari para pengunjung sekalian.Terima kasih
    Ruku'lah Bersama-sama Orang Yang Ruku' - Bukan Merokok!