SPEAKER BAGI KEBENARAN, SUK & PEJABAT MB PULA JADI PENGHALANG

Dicatat oleh MisbahulMunir Wednesday, May 6, 2009

Speaker memberi kebenaran kepada semua media dan blogger membuat liputan esok di sidang DUN Perak. Tetapi sehingga sekarang ramai wartawan dan blogger masih belum diberi PAS kebenaran oleh SUK dan Pejabat MB. Perkara ini jelas bertentangan dengan kenyataan Zambry dalam blognya yang kononnya bersikap terbuka dengan semua media dan mengalu-alukannya. Tetapi hakikatnya untuk mengisi borang bagi mendapatkan PAS kebenaran tersebut sehingga sekarang cukup sukar.

Speaker berkuasa memberi kebenaran atau menghalang sesiapa sahaja untuk memasuki dewan, tetapi untuk membolehkan masuk ke dalam dewan, terlebih dahulu orang ramai akan memasuki pintu pagar Bangunan Perak Darul Ridzuan. Di sinilah Dato' SUK akan guna kuasanya menghalang dari memasuki bangunan walaupun diberi kebenaran oleh Speaker.

Berbeza ketika PR berkuasa dulu, tiga kali sidang DUN diadakan semua wartawan dan blogger diberi kebebasan untuk membuat liputan, bahkan sidang DUN diberi kebenaran disiarkan secara live melalui internet. Seluruh dunia dapat mengikuti sidang DUN Perak. Rakyat berhak tahu apa yang berlaku dalam sidang DUN, media arus perdana pula tidak berlaku adil dalam membuat liputan dan siaran.

| edit post

About Me

My photo
Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Perak, YDP Kawasan Bagan Datoh, Setiausaha Lajnah Penerangan & Dakwah PAS Pusat Naib Presiden Yayasan Amal Malaysia

Ahlan wa Sahlan

Selamat berkunjung ke blog saya ini. Diharapkan blog ini akan menjadi satu saluran untuk menyatakan yang benar dan tepat tentang kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Perak bagi menjawab segalan tohmahan oleh musuh-musuh yang sentiasa mahu memesongkan kepercayaan rakyat dan bertujuan jahat.

Sebagai Setiausaha Politik kepada MB Perak, saya mengharapkan dapat berkongsi maklumat dan mendapat feedback berguna dari para pengunjung sekalian.Terima kasih
    Ruku'lah Bersama-sama Orang Yang Ruku' - Bukan Merokok!