MUKTAMAR PAS PUSAT TELAH BERMULA

Dicatat oleh MisbahulMunir Friday, June 5, 2009

Muktamar PAS Pusat telah bermula jam 9.00 pagi di Stadium Melawati, Shah Alam. Muktamar dimulakan dengan pemeriksaan perbarisan kehormat Unit Amal DPP Pusat oleh Yb Datuk Seri Presiden.

Ucapan Dasar Presiden mula disampaikan oleh Presiden PAS kira-kira jam 10.00 pagi. Ucapan Presiden kali ini bertemakan Islam Memimpin Perubahan. Kira-kira 2000 perwakilan, pemerhati dan para tetamu-tetamu membanjiri stadium sejak awal pagi lagi. Pemerhati asing juga turut hadir dalam majlis perasmian antaranya wakil Hamas Palestin, Bulan Bintang Infdonesia dan sebagainya. Tokoh-tokoh akademik dan bahasa juga hadir bagi memeriahkan lagi majlis perasmian.

Dalamm majlis perasmian tersebut juga diadakan anugerah pejuang bahasa kepada tokoh-tokoh Bahasa iaitu Datuk Hasan Ahmad dan Datuk Samad Said. Acara perasmian turut diserikan dengan pelacaran e harakah, pelancaran pembinaan kompleks PAS Pusat dan penyampaian cek sumbangan derma tabung Palestin sebanyak RM 150 ribu kepada wakil Hamas Dr. Marwan Abu Rah.

Pada sesi sebelah petang, pemilihan Jawatan-jawatan yang dipertandingkan mula berlangsung sejak pukul 3.30 petang sehingga sekarang. Dijangka pagi esok akan diketahui keputusannya.

Sempena Muktamar yang berlangsung sehingga 7hb ini dimeriahkan dengan karnival jualan dan pameran, persembahan kebudayaan, forum dan ceramah. Semuanya diadakan di kaswasan sekitar Stadium Malawati.

Esok bermula sidang penuh dengan perbahasan Ucapan Dasar Presiden dari wakil negeri-negeri. Perbahasan dijangka hangat dengan pelbagai isu terkini termasuk kemungkinan dibangkitkan semula isu ulama profesional dan sebagainya.


About Me

My photo
Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Perak, YDP Kawasan Bagan Datoh, Setiausaha Lajnah Penerangan & Dakwah PAS Pusat Naib Presiden Yayasan Amal Malaysia

Ahlan wa Sahlan

Selamat berkunjung ke blog saya ini. Diharapkan blog ini akan menjadi satu saluran untuk menyatakan yang benar dan tepat tentang kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Perak bagi menjawab segalan tohmahan oleh musuh-musuh yang sentiasa mahu memesongkan kepercayaan rakyat dan bertujuan jahat.

Sebagai Setiausaha Politik kepada MB Perak, saya mengharapkan dapat berkongsi maklumat dan mendapat feedback berguna dari para pengunjung sekalian.Terima kasih
    Ruku'lah Bersama-sama Orang Yang Ruku' - Bukan Merokok!