PROSES PENGGUNDIAN PEMUDA BERJALAN LANCAR

Dicatat oleh MisbahulMunir Thursday, June 4, 2009

Proses penggundian AJK Pemuda PAS berjalan lancar dan ditutup jam 12.30 tengahari tadi. Perwakilan dan AJK Pemuda PAS Pusat mula menggundi mulai pukul 10.40 pagi tadi. Mereka mengundi secara bergilir-gilir. Seramai 23 orang calon dari kalangan ahli pemuda menawarkan diri bertanding Jawatankuasa Pemuda PAS Pusat. Ketua, Timbalan dan Naib Ketua di menangi tanpa bertanding. Begitu juga Pengerusi Tetap dan Timbalan Pengerusi Tetap turut dimenangi tanpa bertanding.

Pertandingan pemuda berjalan secara sihat dan berakhlak, tidak ada unsur lobi, kempen dan sebagainya. Sepanjang muktamar berjalan tidak ada di kalangan calon-calon yang bertanding cuba mempengaruhi pengundi dengan berjumpa atau bersalam-salaman di dewan Muktamar. Tidak ada juga agen yang digunakan untuk berkempen. Beginilah lumrahnya pemuda sewaktu pemilihan sejak saya menjadi EXCO lagi.

Pengumuman kemenangan dijangka akan diumumkan lewat petang ini.


About Me

My photo
Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Perak, YDP Kawasan Bagan Datoh, Setiausaha Lajnah Penerangan & Dakwah PAS Pusat Naib Presiden Yayasan Amal Malaysia

Ahlan wa Sahlan

Selamat berkunjung ke blog saya ini. Diharapkan blog ini akan menjadi satu saluran untuk menyatakan yang benar dan tepat tentang kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Perak bagi menjawab segalan tohmahan oleh musuh-musuh yang sentiasa mahu memesongkan kepercayaan rakyat dan bertujuan jahat.

Sebagai Setiausaha Politik kepada MB Perak, saya mengharapkan dapat berkongsi maklumat dan mendapat feedback berguna dari para pengunjung sekalian.Terima kasih
    Ruku'lah Bersama-sama Orang Yang Ruku' - Bukan Merokok!