SINGKIRKAN POLITIK DAJAL DI PERMATANG PASIR

Dicatat oleh MisbahulMunir Tuesday, August 18, 2009

PERMATANG TENGAH, 18 Ogos : Presiden PAS, Tuan Guru Hj Abdul Hadi Awang menyarankan supaya pengundi DUN Permatang Pasir menyingkirkan Umno-BN ekoran 'politik dajal' yg diamalkan oleh parti tersebut sejak sekian lamanya.

"Politik Dajal ini ialah mengutamakan sahabat handai dan kaum keluarga dalam usaha mereka menyalurkan kekayaan negara dan pelbagai kemudahan," katanya dalam ceramah perdana sempena Majlis Pelancaran Jentera Pilihan Raya Terengganu semalam.

Sejak berpuluh-puluh tahun Barisan Nasional (BN) memerintah Pulau Pinang yang sebelumnya Perikatan, tiada apa yang mereka lakukan untuk menyenangkan orang Melayu.

Di dalam majlis yang sama, turun berucap Ketua Dewan Ulamak PAS, Dato' Harun Taib yang juga sependapat dengan Presiden PAS itu bahawa UMNO sentiasa memperbodohkan rakyat.

"Mereka sering menggula-gulakan orang Melayu dengan pelbagai tawatan yang kononya merekalah (Umno) yang hanya mampu mentadbir negara dan menyalur segala harta kekayaan", katanya.

Beliau mengingatkan supaya rakyat tidak sesekali terperangkap dengan 'gula-gula' Umno itu terutamanya sewaktu pilihan raya kecil berlangsung.

Beliau mengharapkan supaya pilihan raya DUN Permatang Pasir ini menjadi medan awal untuk meruntuhkan kekuasaan Umno-BN pada pilihan raya umum yang akan datang.

Ceramah tersebut dihadiri seramai lebih dua ribu orang. Sebelum itu disebelah petangnya berlangsung Majlis Pelancaran Jentera Pilihan Raya Terengganu di UPU Permatang Tengah yang dirasmikan oleh Presiden PAS, Tuan Guru Hj Abdul Hadi Awang.

About Me

My photo
Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Perak, YDP Kawasan Bagan Datoh, Setiausaha Lajnah Penerangan & Dakwah PAS Pusat Naib Presiden Yayasan Amal Malaysia

Ahlan wa Sahlan

Selamat berkunjung ke blog saya ini. Diharapkan blog ini akan menjadi satu saluran untuk menyatakan yang benar dan tepat tentang kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Perak bagi menjawab segalan tohmahan oleh musuh-musuh yang sentiasa mahu memesongkan kepercayaan rakyat dan bertujuan jahat.

Sebagai Setiausaha Politik kepada MB Perak, saya mengharapkan dapat berkongsi maklumat dan mendapat feedback berguna dari para pengunjung sekalian.Terima kasih
    Ruku'lah Bersama-sama Orang Yang Ruku' - Bukan Merokok!