BAGAN PINANG: PAS TIDAK KALAH SEMANGAT, MARUAH DAN MORALNYA

Dicatat oleh MisbahulMunir Sunday, October 11, 2009

Keputusan tidak rasmi menunjukkan BN menang besar dengan majoriti lebih 5000 berbanding majoriti pilihanraya umum yang lalu. Namun PAS tidak pernah kecewa, putus asa, lemah semangat dengan keputusan tersebut. Dari sudut maruah, moral dan semangat juangnya PAS tidak pernah kalah.

PAS bertanding secara sihat dan mengikut lunas undang-undang. Bermula dengan pemilihan calon, cara berkempen, merayu undi, akhlak pimpinan dan penyokongnya, ternyata PAS menang berbanding dengan UMNO BN. Calonnya pengamal rasuah, berkempen menggunakan semua kemudahan dan jentera kerajaan, mengugut, memukul, menipu dan saya percaya unsur-unsur rasuah semuanya digunakan oleh UMNO BN.

Penyokong PAS jangan kecewa dan putus asa, peluang untuk memenangi pilihanraya yang lain akan datang masih terbentang luas. Bagan Pinang bukan ukuran kekuatan BN dan kelemahan PAS. BN baru menang 2 kerusi berbanding dengan Pakatan Rakyat yang memenangi 7 kerusi dalam pilihanraya kecil.

Saya percaya media akan mengulas kejayaan BN kali seumpama kejayaan besar dalam pilihanraya umum. UMNO BN sangat percaya kemenangan di Bagan Pinang petanda rakyat mula yakin kepada BN.

Kita cabar UMNO BN, kalau betul andaian tersebut, segera bubarkan DUN Perak, adakan pilihanraya seluruh DUN Perak, kita lihat rakyat bersama dengan siapa di Perak.

Kepada calon PAS, pimpinan PAS, jentera dan para petugas PAS dan Pakatan Rakyat, jangan kecewa dengan keputusan ini. Perjuangan kita belum berakhir, aturkan strategi bagi mendekati rakyat, saya percaya maklumat dan bahan kempen tidak sampai ke akar umbi. Ceramah kita tidak menepati sasaran, ceramah kecil-kecilan tidak langsung diadakan dari rumah ke rumah. Kekalahan sewajarnya meningkatkan lagi semangat juang kita untuk lawan UMNO BN habis-habisa.

About Me

My photo
Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Perak, YDP Kawasan Bagan Datoh, Setiausaha Lajnah Penerangan & Dakwah PAS Pusat Naib Presiden Yayasan Amal Malaysia

Ahlan wa Sahlan

Selamat berkunjung ke blog saya ini. Diharapkan blog ini akan menjadi satu saluran untuk menyatakan yang benar dan tepat tentang kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Perak bagi menjawab segalan tohmahan oleh musuh-musuh yang sentiasa mahu memesongkan kepercayaan rakyat dan bertujuan jahat.

Sebagai Setiausaha Politik kepada MB Perak, saya mengharapkan dapat berkongsi maklumat dan mendapat feedback berguna dari para pengunjung sekalian.Terima kasih
    Ruku'lah Bersama-sama Orang Yang Ruku' - Bukan Merokok!