RAYUAN HJ NIZAR DI DENGAR HARI INI

Dicatat oleh MisbahulMunir Thursday, November 5, 2009

Mahkamah akan mendengar rayuan YB Hj Nizar hari ini di Mahkamah Persekutuan Putra Jaya. Bulan Mei lalu, Mahkamah Rayuan mengenepikan keputusan Mahkamah Tinggi yang telah memutuskan Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin adalah Menteri Besar Perak yang sah. Beberapa jam lagi dari sekarang, mahkamah akan

Hakim Datuk Md Raus Shariff, yang bersidang bersama Hakim Datuk Zainun Ali dan Hakim Datuk Ahmad Maarop juga telah mengisytiharkan Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir sebagai Menteri Besar Perak yang sah.

Nizar pada 19 Jun lalu bagaimanapun telah mengemukakan rayuan kepada Mahkamah Persekutuan terhadap keputusan Mahkamah Rayuan tersebut.

Mahkamah Persekutuan telah membenarkan permohonan Nizar dan menetapkan rayuan didengar pada hari ini. Hj Nizar juga sebelum ini memohon kes ini didengar oleh 11 orang hakim, namun permohonannya ditolak.

Seluruh rakyat Perak menanti-nanti keputusan memihak kepada YB Hj Nizar. Kemenangan kes ini adalah kemenangan rakyat. Dengan kemenangannya nanti, Hj Nizar akan mengadap Tuanku bagi memohon perkenan pembubaran DUN Perak. YB Nizar tidak ada kepentingan apa-apa, beliau hanya mahu hak dan kepentingan rakyat yang telah dirampas oleh UMNO BN dengan cara yang cukup hina dan tidak bermaruah dikembalikan.

About Me

My photo
Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Perak, YDP Kawasan Bagan Datoh, Setiausaha Lajnah Penerangan & Dakwah PAS Pusat Naib Presiden Yayasan Amal Malaysia

Ahlan wa Sahlan

Selamat berkunjung ke blog saya ini. Diharapkan blog ini akan menjadi satu saluran untuk menyatakan yang benar dan tepat tentang kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Perak bagi menjawab segalan tohmahan oleh musuh-musuh yang sentiasa mahu memesongkan kepercayaan rakyat dan bertujuan jahat.

Sebagai Setiausaha Politik kepada MB Perak, saya mengharapkan dapat berkongsi maklumat dan mendapat feedback berguna dari para pengunjung sekalian.Terima kasih
    Ruku'lah Bersama-sama Orang Yang Ruku' - Bukan Merokok!