PRESIDEN YAM BERUCAP DALAM KONGRES ANTARABANGSA KESATUAN KOMUNITI MUSLIM.

Dicatat oleh MisbahulMunir Friday, May 28, 2010


Yayasan Amal Malaysia (YAM) menempah sejarah apabila Presidennya diberi peluang membentangkan kertas kerja mengenai peranan Ngo Islam bagi membawa misi kemanusiaan & dakwah ke seluruh negara. Pengalaman YAM bersama Ngo yang lain di serata dunia menjadi contoh keprihatinan Islam terhadap umat manusia tanpa mengira agama, bangsa dan negara.

Ucapan yang disertai dengan persembahan power point menarik minat sidang konvensyen. Sebelum ini ucapan wakil-wakil negara banyak menyentuh isu politik dan ekonomi, jarang yang menyentuh secara khusus nasib mengenai umat Islam yang sering ditimpa musibah, kemiskinan, kemunduran, kejahilan dalam agama dan sebagainya. Ucapan Cikgu Husein selaku Presiden banyak menyentuh isu-isu kemanusiaan yang melanda umat Islam di negara-negara yang masih lagi mundur. Presiden YAM mengajak seluruh ngo dari negara-negara umat Islam tampil ke hadapan dalam membantu dan menangani permasalahan umat dalam bidang agama, pendidikan dan pembangunan insan.

About Me

My photo
Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Perak, YDP Kawasan Bagan Datoh, Setiausaha Lajnah Penerangan & Dakwah PAS Pusat Naib Presiden Yayasan Amal Malaysia

Ahlan wa Sahlan

Selamat berkunjung ke blog saya ini. Diharapkan blog ini akan menjadi satu saluran untuk menyatakan yang benar dan tepat tentang kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Perak bagi menjawab segalan tohmahan oleh musuh-musuh yang sentiasa mahu memesongkan kepercayaan rakyat dan bertujuan jahat.

Sebagai Setiausaha Politik kepada MB Perak, saya mengharapkan dapat berkongsi maklumat dan mendapat feedback berguna dari para pengunjung sekalian.Terima kasih
    Ruku'lah Bersama-sama Orang Yang Ruku' - Bukan Merokok!