ISTERI PESURUHJAYA PAS PERAK KEMBALI KE RAHMATULLAH

Dicatat oleh MisbahulMunir Tuesday, August 17, 2010

Ustazah Rafeah bt. Hj Ramli, isteri kepada Pesuruhjaya PAS Perak telah kembali ke Rahmatullah jam 2.20 petang di Hospital Besar Ipoh. Beliau telah menderita sakit sejak beberapa tahun yang lalu, penderitaan semakin kritikal dua tiga bulan yang lalu dan sering keluar masuk ke hospital termasuk pernah mendapat rawatan di Hospital Besar Kuala Lumpur.

Sepanjang hidupnya beliau seorang yang tabah dan sabar dalam mengharungi perjuangan bersama suami tercintanya Ustaz Abu Bakar Husein. Beliau juga adalah seorang guru agama kerajaan yang cukup gigih mendidik anak-anak muridnya, beliau mendapat cuti sakit setelah diserang barah payu dara. Ketabahan teruji dengan penderitaan diserang barah payu dara sehingga meragut nyawanya. Sepanjang menderita sakit, sedikitpun beliau tidak pernah merungut atau menyesali di atas musibah yang menimpa. Beliau tetap sabar dan masih mampu tersenyum dan bersimbang biasa dengan rakan dan sahabat yang menziarahinya.

Semuga rohnya dicucuri rahmat oleh Allah swt.

Jenazahnya akan disempurnakan malam ini juga. Solat Jenazah akan disempurnakan di Masjid Raja Nazrin Kg. Rapat Jaya Tambahan dan juga dikebumikan di Tanah Perkuburan Rapat Jaya.

About Me

My photo
Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Perak, YDP Kawasan Bagan Datoh, Setiausaha Lajnah Penerangan & Dakwah PAS Pusat Naib Presiden Yayasan Amal Malaysia

Ahlan wa Sahlan

Selamat berkunjung ke blog saya ini. Diharapkan blog ini akan menjadi satu saluran untuk menyatakan yang benar dan tepat tentang kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Perak bagi menjawab segalan tohmahan oleh musuh-musuh yang sentiasa mahu memesongkan kepercayaan rakyat dan bertujuan jahat.

Sebagai Setiausaha Politik kepada MB Perak, saya mengharapkan dapat berkongsi maklumat dan mendapat feedback berguna dari para pengunjung sekalian.Terima kasih
    Ruku'lah Bersama-sama Orang Yang Ruku' - Bukan Merokok!