PAS SEMAKIN DITERIMA DI BUMI SARAWAK

Dicatat oleh MisbahulMunir Thursday, April 7, 2011

Sehingga sekarang empat cawangan PAS berjaya ditubuhkan Jawatankuasa Penajanya di beberapa buah kampung di DUN Muara Tuang Sarawak. Bermula dengan Kg. Tanjung Bundong, Taman Desa Ilmu, Kg. Pinang dan malam tadi Kg. Pengkalan Kuap. Rakyat di Muara Tuang sebelum ini tidak pernah diperkenalkan tentang PAS dan perjuangannya. Melalui penerangan-penerangan dalam siri ziarah dan ceramah, akhirnya Jawatankuasa Penaja PAS berjaya ditubuhkan.

Pilihanraya yang disertai oleh PAS di Sarawak adalah peluang terbaik untuk PAS diperkenalkan kepada rakyat. Melalui PAS, rakyat diperkenalkan Islam yang sebenar, rakyat akan dididik melalui program-program ilmu yang dianjurkan oleh PAS, rakyat boleh menjadikan PAS sebagai wadah dalam memperjuang dan membela nasib mereka dan rakyat juga berpeluang mendengar pendedahan-pendedahan salah guna kuasa, penyelewengan, rasuah, amalan rasuah dan sebagainya melalui program-program politik semasa.

Kerja buat selepas ini, PAS akan terus diperkukuhkan, ahli PAS perlu ditambah seramai mungkin, cawangan-cawangan didaftarkan manakala program-program ilmu dan tarbiyyah dilaksanakan di cawangan-cawangan.

About Me

My photo
Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Perak, YDP Kawasan Bagan Datoh, Setiausaha Lajnah Penerangan & Dakwah PAS Pusat Naib Presiden Yayasan Amal Malaysia

Ahlan wa Sahlan

Selamat berkunjung ke blog saya ini. Diharapkan blog ini akan menjadi satu saluran untuk menyatakan yang benar dan tepat tentang kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Perak bagi menjawab segalan tohmahan oleh musuh-musuh yang sentiasa mahu memesongkan kepercayaan rakyat dan bertujuan jahat.

Sebagai Setiausaha Politik kepada MB Perak, saya mengharapkan dapat berkongsi maklumat dan mendapat feedback berguna dari para pengunjung sekalian.Terima kasih
    Ruku'lah Bersama-sama Orang Yang Ruku' - Bukan Merokok!