Program MB Padat Sepanjang Ramadhan

Dicatat oleh MisbahulMunir Wednesday, September 17, 2008

Program YAB MB Perak padat sepanjang Ramadhan ini. Saya selaku Setiausaha Politik YAB MB Perak memohon maaf kepada semua warga masjid, surau, NGO, rumah anak-anak Yatim, agensi-agensi kerajaan, PAS Kawasan-kawasan, dan orang ramai di seluruh Perak yang mungkin kecewa kerana YAB MB tidak memenuhi jemputan-jemputan berbuka puasa, solat tarawikh dan tazkirah di tempat-tempat mereka.

Jemputan untuk YAB MB Perak cukup banyak, sehingga tidak mampu untuk dipenuhi semuanya. Walau bagaimanapun untuk juga tidak mengecewakan, program Qiyamullail, Sahur dan Kuliah Subuh bersama rakyat diatur bagi membolehkan rakyat dapat bersama MB Perak pada waktu-waktu tersebut.

Ternyata program Kuliah Subuh MB mendapat sambutan luar biasa oleh masyarakat. Ternyata MB Perak cukup disayangi dan disenangi oleh rakyat walaupun sebilangan yang lain menggambarkan kononnya MB Perak boneka DAP dan berbagai tohmahan lagi. Telahan tersebut ternyata meleset.

Jadual yang diatur sepanjang Ramadhan ini meliputi berbuka puasa bersama Duli-Duli Tuanku selama 15 malam di Istana Iskandariah dengan tetamu-tetamu jemputan dari kalangan tentera, PDRM, agensi-agensi kerajaan, guru-guru, IPTA, NGO's, dann juga beberapa buah masjid terpilih di negeri Perak. Selain itu, YAB MB Perak juga menganjurkan beberapa kali majlis berbuka puasa di kediaman rasminya, memenuhi jemputan-jemputan pihak lain, menyampaikan tazkirah selepas tarawikh dan kuliah Subuh serta kuliah Zohor.

Namun kepadatan jadual programnya sepanjang Ramadhan masih boleh diambil kesempatan untuk YAB MB Perak menziarahi ibunya di Kg Air Hitam Labu, pada waktu malam selepas selesai program solat Tarawikh dan Tazkirah di Masjid Seberang Perak sewaktu pulang ke kediaman. Orang tua tetap tidak dilupakan walau sibuk sekalipun. Inilah contoh pemimpin tauladan dan ikutan umat.

About Me

My photo
Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Perak, YDP Kawasan Bagan Datoh, Setiausaha Lajnah Penerangan & Dakwah PAS Pusat Naib Presiden Yayasan Amal Malaysia

Ahlan wa Sahlan

Selamat berkunjung ke blog saya ini. Diharapkan blog ini akan menjadi satu saluran untuk menyatakan yang benar dan tepat tentang kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Perak bagi menjawab segalan tohmahan oleh musuh-musuh yang sentiasa mahu memesongkan kepercayaan rakyat dan bertujuan jahat.

Sebagai Setiausaha Politik kepada MB Perak, saya mengharapkan dapat berkongsi maklumat dan mendapat feedback berguna dari para pengunjung sekalian.Terima kasih
    Ruku'lah Bersama-sama Orang Yang Ruku' - Bukan Merokok!