Andai dapat mengumpulkan separuh daripada 500 ribu manusia…

Dicatat oleh MisbahulMunir Tuesday, October 28, 2008Setpol MB, Misbahul Munir yang turut mengiringi MB Perak ke Lahore , Pakistan telah sempat membisikan harapannya kepada Pengerusi PKR negeri Perak yang ikut berkunjung kesana, Tn Hj Ismail Yusof dengan berkata," Kalaulah PAS dan PKR berjaya menghimpunkan separuh dari 500 ribu manusia di setiap perhimpunan ; pasti sudah lama BN bungkus!”

Dilaporkan lebih 500 ribu rakyat Pakistan berhimpun sejak 23hb sewaktu ljtima Jamae Am di Lahore, Pakistan dimana kehadiran Muslimatnya sahaja mencecah 80 ribu.

“ Ijtima yg diadakan cukup berdisiplin dimana dari awal mereka datang dan hanya apabila majlis berakhir barulah mereka bersurai. Mereka berhimpun bukan didewan yang nyaman, sebaliknya di padang yag luas dan dibumbungi oleh khemah-khemah. Peserta dan pemimpin semuanya tidur, makan dan solat di tempat Ijtima. Bukan dihotel-hotel,” jelas Misbah.


Mereka amat menghormati tetamu dan meladeni keperluan kami dengan cukup sempurna.

Kami , wakil-wakil gerakan Islam dunia telah ditempatkan di hotel dan apabila kami menawarkan diri untuk turut tidur di khemah, mereka menjawab, “ Kamu semua adalah tetamu kami, haram hukumnya jika kami tidak menghormati kamu,” kata mereka.

Agak malang sikit bagi kami kerana resolusi Ijtima tidak dapat diketahui kerana resolusi dan majlis penutup disampaikan dalam bahasa Urdu yang tidak diterjemah.

About Me

My photo
Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Perak, YDP Kawasan Bagan Datoh, Setiausaha Lajnah Penerangan & Dakwah PAS Pusat Naib Presiden Yayasan Amal Malaysia

Ahlan wa Sahlan

Selamat berkunjung ke blog saya ini. Diharapkan blog ini akan menjadi satu saluran untuk menyatakan yang benar dan tepat tentang kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Perak bagi menjawab segalan tohmahan oleh musuh-musuh yang sentiasa mahu memesongkan kepercayaan rakyat dan bertujuan jahat.

Sebagai Setiausaha Politik kepada MB Perak, saya mengharapkan dapat berkongsi maklumat dan mendapat feedback berguna dari para pengunjung sekalian.Terima kasih
    Ruku'lah Bersama-sama Orang Yang Ruku' - Bukan Merokok!