DATO' SERI HJ NIZAR TALQINKAN JENAZAH HJ ROSLAN SHAHROM

Dicatat oleh MisbahulMunir Tuesday, February 10, 2009Orang ramai terpegun apabila Dato' Seri Hj Nizar telah mentalqinkan jenazah Allahyarham Hj Roslan Shahrom di tanah perkuburan Kg Changkat Larang. Kandungan talqin yang disampaikan cukup menyentuh perasaan orang ramai yang mendengarnya, kerana ia bukan sahaja menyentuh perihal si mati, bahkan mengingatkan juga kepada yang masih hidup supaya menghayati tuntutan syahadatain. Manakala Dato' Syeikh Mohd Noor Mansur Al Hafiz, Pengarah JAIP telah mengepalai bacaan tahlil.

Ribuan orang ramai telah memberi penghormatan kepada jenazah Almarhum diupacara pengebumian. Antara pimpinan Pakatan Rakyat yang hadir ialah Datuk Seri Anwar Ibrahim, Ustaz Ahmad Awang, Datuk Mahfuz Omar, Dr. Hatta Ramli, Salehuddin Ayob dan beberapa Ahli Parlimen yang lain. Pimpinan Pakatan Rakyat Negeri Perak juga turut hadir. Solat Jenazah telah disempurnakan berulang-ulang kali di kediamannya dan juga di masjid.

About Me

My photo
Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Perak, YDP Kawasan Bagan Datoh, Setiausaha Lajnah Penerangan & Dakwah PAS Pusat Naib Presiden Yayasan Amal Malaysia

Ahlan wa Sahlan

Selamat berkunjung ke blog saya ini. Diharapkan blog ini akan menjadi satu saluran untuk menyatakan yang benar dan tepat tentang kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Perak bagi menjawab segalan tohmahan oleh musuh-musuh yang sentiasa mahu memesongkan kepercayaan rakyat dan bertujuan jahat.

Sebagai Setiausaha Politik kepada MB Perak, saya mengharapkan dapat berkongsi maklumat dan mendapat feedback berguna dari para pengunjung sekalian.Terima kasih
    Ruku'lah Bersama-sama Orang Yang Ruku' - Bukan Merokok!