TADIKA ISLAM JING ZHEN AJAR 4 BAHASA

Dicatat oleh MisbahulMunir Thursday, December 31, 2009Sahabat lama saya sdr. Kamal Koh Ah Tong akan membuka Tadika Islam Jing Zhen kepada anak-anak berumur 5 - 6 tahun di Ipoh. 4 bahasa akan digunakan sebagai pengantar dalam tadika tersebut iaitu Mandarin, Arab, Inggeris dan Bahasa Melayu. Sepasang suami isteri Cina Muslim yang berpengalaman dalam pra sekolah Islam dari negara Cina akan mengajar di kelas tersebut. Manakala khidmat guru PASTI yang berpengalaman akan turut digunakan bagi mengajar Bahasa Melayu.

Sekolah Islam Jing Zhen akan dibuka di Tadika Seruan Islam Perak, No. 9, Jalan Seruan, Off Jalan Raja Nazrin Shah, 30250 Ipoh (Bangunan Seruan Islam dan Pusat Rawatan Islam Ar-Ridzuan) menawarkan kepada anak-anak anda pembelajaran Fardhu Ain, Pendidikan Islam, Praktikal Ibadah/Solat, Bahasa Mandarin, Bahasa Arab/Jawi, Bahasa Inggeris, Bahasa Malaysia, Matematik, Sains, Perkembangan Fizikal, Lukisan dan Kraftangan serta Kelas Komputer. Kesemua pembelajaran ini dijalankan didalam bahasa Mandarin oleh guru-guru berkelulusan M.A. dalam sastera Cina.

Sesi persekolah (Pagi) bermula jam 8.30 pagi hingga 12.00 tengahari (Isnin-Khamis) dan 8.30 pagi hingga 11.oo pagi (Jumaat). Manakala sesi petang pula bermula jam 2.30 ptg hingga 4.30 ptg (Isnin-Jumaat).

Pembukaan Pra-sekolah akan bermula pada 17 Januari 2010 untuk 5 & 6 tahun.

Pendaftaran kini dibuka. Untuk mendaftar, sila hubungi 019-4706707 / 019-5786707.

Tadika ini juga terbuka untuk anak-anak non-muslim.

Untuk maklumat lanjut, sila layari http://www.jz-islamic-school.myportal.my/


Sekian, terima kasih

Kamal Koh (tel:016-2206707)

About Me

My photo
Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Perak, YDP Kawasan Bagan Datoh, Setiausaha Lajnah Penerangan & Dakwah PAS Pusat Naib Presiden Yayasan Amal Malaysia

Ahlan wa Sahlan

Selamat berkunjung ke blog saya ini. Diharapkan blog ini akan menjadi satu saluran untuk menyatakan yang benar dan tepat tentang kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Perak bagi menjawab segalan tohmahan oleh musuh-musuh yang sentiasa mahu memesongkan kepercayaan rakyat dan bertujuan jahat.

Sebagai Setiausaha Politik kepada MB Perak, saya mengharapkan dapat berkongsi maklumat dan mendapat feedback berguna dari para pengunjung sekalian.Terima kasih
    Ruku'lah Bersama-sama Orang Yang Ruku' - Bukan Merokok!